Интересно

ГОБЛЕНОВ БОД

 

КАКВО Е ГОБЛЕН?

Гобленът представлява своеобразна картина, в която вместо бои се използват специални конци за ушиването му. Когато един гоблен е разработен с повече цветове,това позволява плавното преливане и изпъкване на детайлите, което води до доближаване на крайния продукт до истинска картина, т.е. в крайна сметка се получава едно изящно произведение на изкуството. Важно, резултатът си заслужава в крайно значение за красивият гоблен е размера, броя на бодовете - колкото повече бодчета има в гоблена, толкова по-прецизна е картината. Друг важен момент са качествените конци за бродиране, ето защо ние от "Гоблени КЛАСИК" работим с едни от най качествените конци - DMC

ИСТОРИЯ НА ГОБЛЕНИТЕ

Гоблените са използвани първоначално в църкви и дворци, като са били окачвани по стените им.

В началото на средновековието гобленарското изкуство е развито предимно във Фландрия и Франция. Епохата на апогей започва през Ренесанса.

Центровете на гобленарското изкуство, като старите френски градове Арас и Гоблин стават синоним на думата гоблен. Масовото производството на гoблени започва в средата на 15 век. Жан Гоблен основава фабрика.

ИГЛИ ЗА ШИЕНЕ

Иглата, с която ще работите трябва да е със затъпен връх, за да може по-лесно да се работи. Желателно е също така да се снабдите с няколко игли - поне десетина, за да не се налага постоянно да сменяте конеца. Това до някъде ще ви улесни при шиенето и ще спестите време, поради смяна на конеца. Дължината на конеца в иглата е препоръчително да е до към 50 см., в противен случай в процеса на шиене той ще се усуква, което води до неравномерното разположение на бодовете. Зачистването на кончетата на задната страна на гоблена става, като го промушите през останалите най-близки 4-5 бода от обратната страна на гоблена.

ТАБЛИЦИ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ МЕЖДУ DMC, ANCHOR, VENUS

Tread conversionsСравнителни таблици на конци DMC и Anchor

Сравнителни таблици на конци DMC и Venus

Гоблени Класик не дава гаранция за 100% положителен резултат, в случай, че подмените някои от конците посочени в нашите разработки.

За получаване на отличен резултат моля, придържайте се към посочените от нас DMC номера.

 

 

 

 English Български

Посетете нашия нов онлайн магазин
https://gobleni.eu

Поръчайте гобени Класик от новият ни онлайн магазин

конци ДМЦ на метър


Цветни схеми
Цветни схеми на гоблени Класик